Aaltolaisten oma kanava tulee! OSA 1

Saanko esitellÀ, tÀssÀ on AYY:n uusi kanava [     ]! Niin, taulu on aika tyhjÀ vielÀ. Pohjustus on tehty ja nyt pitÀisi alkaa luonnostella niitÀ viivoja, joista sisÀltö muodostuu.

AYY:n edustajisto pÀÀtti kokouksessaan 3/2011 lopettaa OUBS:n toiminnan 31.5.2011 ja perustaa sen tilalle 1.6.2011 uuden kanavan. Kanavan brÀndi uudistetaan, tilat sÀilyvÀt OUBS:n vanhoissa tiloissa, mutta soluasunnot poistetaan asumiskÀytöstÀ ja kanavalla tulee toimimaan ammattitaitoista, AYY:n palkkauskÀytÀntöjen mukaisesti palkattua henkilöstöÀ ja vapaaehtoisia hyödynnetÀÀn enemmÀn. NÀmÀ ovat raamit, joiden sisÀÀn maalaillaan tarkemmat linjat.

Nyt pohdinnan alla ovat kanavan tarkoitus ja tehtÀvÀ. MitÀ ohjelmasisÀllöltÀ halutaan ja mikÀ sen tavoitteena tulisi olla? Kuinka vapaa media kanava on? Toimituksen rakenteeseen tulee vÀistÀmÀttÀ muutoksia verrattuna OUBS:n toimituskuntaan. Millainen vapaaehtoisryhmÀ muodostetaan? Voiko vapaaehtoisvoimin pyörittÀÀ kanavaa? MitÀ kuuluu pÀÀtoimittajan vastuulle? EntÀ millaista ohjausta tai valvontaa kanavalla tulisi olla? Kanava voisi toimia myös palveluntarjoajana. Millaisia palveluita sen pitÀisi tarjota? LisÀÀ kysymyksiÀ voi keksiÀ helposti. Kokeile vaikka! Vastaaminen sen sijaan onkin jo vaikeampaa ja vastauksia voi olla monia. Nyt pitÀisi löytÀÀ ne vastaukset, jotka vievÀt kanavaa Aalto-yhteisön kannalta parhaimpaan suuntaan. Seuraavassa edustajiston kokouksessa 11.5. pÀÀtetÀÀn tÀstÀ suunnasta eli kanavan linjasta. (HyvÀn esimerkin linjapaperista antaa vaikkapa Aino-lehden linja)

NYT on siis Sinun aikasi vaikuttaa, millaiseen suuntaan kanavaa lĂ€hdetÀÀn kehittĂ€mÀÀn, mitĂ€ sisĂ€ltöÀ sieltĂ€ tulee ulos ja kuka sitĂ€ tekee. Tule ideoimaan TÄNÄÄN keskiviikkona 20.4. klo 17-19 AYY:n keskustoimistolle (LĂ€mpömiehenkuja 2, Otaniemi)! Vaikuttaa voit myös kommentoimalla tĂ€tĂ€ postausta ja sen jatko-osia. TehdÀÀn tĂ€stĂ€ koko Aalto-yhteisön yhteinen media!

Odottavin fiiliksin,

Henna
Hallituksen viestintÀvastaava

PS. Tsekkaa tÀÀ! Paljon hyviÀ muistoja ja historiaa OUBS 1983-2011

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *