Edustajiston kokous V/2011

Kesto: 5 h 26 min
Osallistujia: 26-36
Kokouskohtia: 20
MuutosesityksiÀ: 5, kaikki lÀpi
Ponsia: 1, lÀpi sekin
EriÀviÀ mielipiteitÀ: 4
Paras pala: Vetoaminen Kenian perustuslakiin.

AYY:n edustajisto kokoontui vuoden viidenteen kokoukseensa syyskuun 14. pĂ€ivĂ€ Dipoliin.Lista oli pitkĂ€, sisĂ€ltĂ€en peruspalikoitten ohessa SYL-liittokokoukseen valmistautumista,kuntavaaleja ja monen monta ohjesÀÀntöpĂ€ivitystĂ€. Kokous venĂ€htikin iltamyöhÀÀn nopeuttamistoimista huolimatta. No, kun pÀÀtettĂ€vÀÀ on, sitĂ€ on – ja jĂ€lleen kerran asioista otettiin selvÀÀ vasta kokouksessa. Viimeviikkoiseen iltakouluun saapui kymmenkunta ansiokasta edaattoria pureskelemaan kokouskohtia etukĂ€teen, ja maililistalla ei etukĂ€teen keskustelua juuri kĂ€yty.
Heti kokouksen alkuun ilmoitusasioiden jÀlkeen pÀÀstiin valitsemaan edarille uusia varapuheenjohtajia varapuheenjohtaja JÀÀskelÀinen valmistuttua oivallisesti diplomi-insinööriksi ja varapuheenjohtaja Peltola hypÀttyÀ AYY:n koulutuspoliittisen asiantuntijan hommiin pientÀ opiskelijaa puolustamaan. Uusia varapuheenjohtajaehdokkaita ilmaantui tasan yksi, arkkitehtiopiskelija Noora Lehtovaara. Noora veikin kisan suvereenisti, ja nyt edustajiston puheenjohto on turvallisesti itÀvantaalaisten kÀsissÀ. Toista varapuheenjohtajaa ei siis valittu, joten paikka on edelleen halukkaalle tarjolla.

Noora pÀÀsikin heti nuijan varteen, kun allekirjoittanut jÀÀvĂ€si itsensĂ€ viime vuoden tilinpÀÀtöksen ja vastuuvapauden myöntĂ€misen kĂ€sittelystĂ€. Toukokuussa pöydĂ€tyt kokouskohdat pÀÀtettiin nyt hyvĂ€ksyĂ€ vĂ€ittelyn ja parin eriĂ€vĂ€n mielipiteen saattelemana. NĂ€istĂ€ jatkettiin talousinformaatioon, jossa talousjohtaja esitteli talousturbulenssin painamia sijoituksia ja vuoden kulunseurantaa. Seurannut keskustelu polveili myös ehdotuksiin vuokratuottojen kĂ€ytöstĂ€ muun toiminnan rahoittamiseen. Aiemmin edustajisto on linjannut, ettei nĂ€in tehdĂ€ – saa nĂ€hdĂ€ tekeekö joku nykyisestĂ€ tai uudesta edustajisto aloitteen linjan muuttamiseksi.

Hallitusinformaatiossa kuultiin mitÀ hallitus on saanut kesÀllÀ aikaiseksi ja mitÀ seuraavaksi on tulossa. Edustajisto oli varsin hereillÀ ja tenttasi miltei jokaista hallituslaista tekemisistÀÀn. HyvÀ boogie jatkui lÀhetekeskustelussa ensi vuoden kuntavaaleista. PÀÀkaupunkiseudun kuntarajat haluttaisiin pois, mutta mielipide-eroja oli asian itseisarvosta verrattuna rajojen aiheuttamien ongelmien poistoon. LisÀksi ehdotettiin muiden vaikuttajatahojen (mm. HYY, TEK ja SEFE mainittiin) tekemisten kartoittamista ja yhteistyön aloittamista, ja keskittymistÀ muutamaan kÀrkiteemaan. Useammassa puheenvuorossa ilmaistiin huoli nuorten mielenterveydestÀ ja syrjÀytymisestÀ, ja vaikuttaa halutaan sekÀ HelsingissÀ ettÀ Espoossa.

Hallituksen esitys SYL-liittokokoukseen osallistumista mÀÀrittelevÀstÀ johtosÀÀnnöstÀ pistettiin kokouksessa muutamalta osin uusiksi. Poistettu eri alojen edustavuus kirjattiin takaisin, ja liittaridelegaation valinnassa jatketaan viimevuotiseen malliin sen sijaan ettÀ hallitus olisi valinnut koko delegaation. 14 paikasta 5 on hallituksen kÀsissÀ, loput ryhmien nimettÀvÀnÀ. Haku on joka tapauksessa nyt auki, eli jos siis halajat suomalaisen ylioppilasliikkeen suurkÀrÀjille, ilmoittaudu tÀÀllÀ.

SYL-kohdassa kello raksutti jo pitkÀlle neljÀttÀ tuntia, ja ensimmÀistÀ kertaa rajoitettiin puheenvuorojen pituutta (kahteen minuuttiin), mikÀ karsikin puheenvuoroista ylimÀÀrÀistÀ lÀtinÀÀ muutaman keskeytyksen jÀlkeen. Kokouskohtia oli kuitenkin jÀljellÀ vielÀ pitkÀ liuta, kaikki samantyyppisiÀ ohjesÀÀntöjen pÀivityksiÀ. Kun iltakoulun jÀlkeen ei ollut tullut maililistalle yhtÀÀn muutosesitystÀ tai kysymystÀ, nopeutettiin kÀsittelyÀ. KÀsittelyssÀ vaihtoehtoina oli kussakin kohdassa pÀÀttÀÀ joko hyvÀksyÀ hallituksen esittÀmÀt muutokset, tai sitten siirtÀÀ asian kÀsittely ensi kokoukseen. TÀmÀ ei ollut ehkÀ se nÀtein tyyli, mutta tehokas. Ja kun kyseessÀ olivat ohjesÀÀnnöt eikÀ jokin vÀlittömÀÀn toimintaan johtava pÀÀtös, voi kuka tahansa tyytymÀtön edaattori tuoda mieleisiÀÀn muutosesityksiÀ joka tapauksessa mihin tahansa seuraavaan (tai mihin tahansa) kokoukseen. Muutenkin kyseisiÀ ohjesÀÀntöpÀivityksiÀ on valmisteltu jo pitkÀÀn ja vaikutuksen mahdollisuuksia on ollut nÀhdÀkseni riittÀvÀsti.

Joka tapauksessa asumisen ohjesÀÀnnöt, yhdistysohjesÀÀntö ja edarin työjÀrjestys on nyt pÀivitetty ajan tasalle ja aiempia tulkinnanvaraisia kohtia on korjattu. LisÀksi pontena hyvÀksyttiin Ilmari Arnkilin esitys taikkilaisten asumisajan oikeudenmukaisemmasta laskemistavasta.

Seuraavan kerran edustajisto kokoontuu 12.10.

Terveisin,

Atte, edustajiston puheenjohtaja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *