AYY:n tervehdys tekniikan vastaanotossa

Tekniikan vastaanotto marssitti esiin valtavan mÀÀrÀn perinteistÀ teekkaritoimintaa historialla maustettuna tuhannelle uudelle tekniikan ylioppilaalle.

 

Tilaisuus oli tuttuun tapaan arvokas ja pÀÀsin neuvomaan fukseja! Tuskin tietÀvÀt vielÀkÀÀn oliko kyseessÀ huumoria vai totuus.

_____________________________________

Kuinka moni tÀÀllÀ on tuleva infolainen? Onnittelut. TeiltÀ on ainakin turha odottaa sitÀ syöpÀlÀÀkettÀ.

 

Arvoisa fuksimajuri, hyvÀt teekkarit, ja te fuksit,

 

Minulla on ilo toivottaa teidÀt tervetulleeksi Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan  jÀseniksi tÀnne tulevaan taiteen, tekniikan ja kaupan kehtoon, Otaniemeen.  MeillÀ ylioppilailla on takanamme yli 200 vuotinen perinne huolehtia toisistamme ja omasta asemastamme yliopistolla ja yhteiskunnassa. TÀtÀ opiskelijoilta opiskelijoille tekemisen historiaa heijastelee ylioppilaskunta tÀnÀkin pÀivÀnÀ.

 

LöydÀtte ylioppilaskuntanne aikaansaannokset  YTHS:n terveydenhuollosta, ja huokeiden asuntojenne seinistÀ, halvasta junamatkasta kotiin Àidin luo, sekÀ  maistaessanne ensimmÀisen halvan fuksikaljanne jossain teekkarikylÀn kymmenistÀ saunoista.  SiinÀ missÀ saunoista saatte kiittÀÀ menneitÀ opiskelijasukupolvia, kiitos siitÀ halvasta kaljasta kuuluu lÀhinnÀ Viron valtion oivaltavalle kauppa- ja alkoholipolitiikalle.

 

Ja sitÀ kaljaahan te ette muutenkaan tule aikananne tÀÀllÀ Aallon akateemisessa yhteisössÀ kippaamaan. Sen voin luvata.

 

Opiskelijan tÀysipÀivÀinen työ on opiskelu ja  nÀin ollen kaikenlainen hurvittelu, lorvailu ja erilaisten opiskelijayhteisöjen humputuksiin osallistuminen on tÀssÀ vaiheessa jÀÀtÀvÀ nÀiden ovien sisÀÀn haaveiksi.

 

SillÀ me elÀmme haasteiden aikaa. Suomen vÀestö ikÀÀntyy,  kansakuntamme veturi Nokia on kaadettu ja vientimme etsii metsÀ- ja biotalouden kolmatta valtakuntaa kuin spitaalinen nenÀÀnsÀ.  Euro menettÀÀ kilpailukykyÀÀn  ja Suomen valtion velka osoittaa nÀillÀ kellonlyömillÀ 86 miljardia euroa. Ilmastotavoitteissa olemme jÀljessÀ, ja sitÀ opintorahan tasokoroitusta voimme odottaa valmistumiseen asti. Ja voin tÀssÀ vaiheessa paljastaa, ettÀ teille se on todella, todella pitkÀ aika.

 

Katsokaa siis ensin vasemmallenne. Sitten oikealle. NÀyttÀÀkö ettÀ Suomen toivo ja vastaus ongelmiimme istuu vieressÀnne? Parempi istua. KÀtelkÀÀpÀ siis nyt sitÀ luotettavamman nÀköistÀ vierustoverianne ja kertokaa hÀnelle vaikka nimenne ja lempivÀrinne.

 

Kuten jo edesmennyt astronautti ja lempiajattelijani Neil Armstrong sanoi; ”MinĂ€ uskon, ettĂ€ jokaisella ihmisellĂ€ on rajallinen mÀÀrĂ€ sydĂ€menlyöntejĂ€, enkĂ€ todellakaan aio hukata yhtÀÀn omistani ympĂ€ri juoksemiseen ja harjoitusten tekemiseen.”

 

Matkanne tulee olemaan pitkÀ ja kivinen, (RWBK marssii sisÀÀn saliin ja aloittaa soiton) joten olkaa aktiivisia ja ÀlkÀÀ odottako kenenkÀÀn kertovan teille miten asiat tulee tehdÀ. Osallistukaa, ottakaa elÀmÀ kÀteenne.

 

Suomi tarvitsee taas nuoriaan, ja tuleva talvisota kÀydÀÀn uuden työn, kasvuyrittÀjyyden ja odottamattomien tieteen ja taiteen lÀpimurtojen kentillÀ. Uppoutukaa opintoihinne kuin Estonia itÀmereen, olkaa aktiivisia ja nostakaa Aalto-yliopisto sen strategian viitoittamalle tielle maailmanluokan yliopistoksi.

 

– Voitto, PJ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *