Styrelsemedlem i AUS – ett heltidsjobb?

När jag blev styrelsemedlem i AUS på våren fick jag rådet att bokföra min tidsanvändning under en månad. När jag gjort det fick jag lust att fortsätta hela året. Nu när min styrelsekarriär är på väg mot sitt slut och nya ivriga dyker upp med sina frågor är det bra att kunna presentera data kring ämnet.

Jag har delat upp arbetstiden i sju delområden enligt egen bedömning. Träffar, sammanträden och möten är kanske svårast att skilja mellan. Träffar är enstaka sammankomster med färre än fem personer, medan sammanträden kan vara återkommande till exempel varje vecka och innefatta fler personer. Möten är officiella sammanträden som protokollförs och där besluten fattas. Under representation har jag bokfört planering, arrangemang och efterhandsarbete kring olika evenemang.

Dessutom har jag dagligen noterat några större ämnen som tagit upp största delen av arbetstiden. Arbetstimmarna per vecka varierar mellan 38 och 49. Utöver styrelsens gemensamma ärenden har jag i år lagt ner mycket tid på stadgeförnyelser, invånardemokrati och på att studera olika planer. Här bifogar jag ett diagram över min arbetstidsfördelning.

Jag vill inte skrämma någon med den stora arbetsbördan. Tvärtom kan jag i efterhand konstatera att tiden bara flugit iväg då jobbet varit så omväxlande, utmanande och kul.

Hösthälsningar,

Jass0

Arbetstid

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *