Hälsningar från internationella sektionen Mosaic!

Vår studentkår betyder olika saker för olika människor. För en del är den en organisation som erbjuder bostäder, för andra innebär den intressebevakning i vårt Aaltosamfund. Vissa ser studentkårens stöd till vår mångsidiga föreningsflora. Men det är sällan man funderar på den internationella aspekten.  Vårt universitet är mycket internationellt och vi har många utländska studerande. Många Aaltoiter deltar själva i utbytesprogram. Också vår studentkårsverksamhet är internationell.  I många föreningar är internationella studenter aktiva, och en del föreningar ordnar möjligheter för finländare att samla internationella erfarenheter. Vår studentkår håller också kontakt med andra länders studentkårer och påverkar högskolepolitiken över nationsgränserna.

Vad är då Mosaic? Det är vår studentkårs internationella sektion. Sektionens uppgift är att ordna internationella evenemang för finländare såväl som utländska studerande.  Sektionen ordnar till exempel evenemanget Café Lingua där man kan lära känna nya språk och kulturer.  Det är också Mosaic som 1-2 gånger om året ordnar World Dinner, där man kan bekanta sig med maträtter från olika länder.  Kanske du också varit med på MP3 Experience, som för samman människor oberoende av deras nationalitet. Till Mosaics uppgifter hör också att sammanföra alla internationella föreningar som verkar inom vår studentkår. Det sker i huvudsak under international supermeeting som ordnas två gånger om året. För i år planerar vi också helt nya evenemang som inte ordnats tidigare.

För tillfället är sex personer med i Mosaic. Två av dem är utländska studerande. Alla har ändå lust att verka internationellt och lära känna internationella människor. I år har vi ordnat två Café Lingua och haft hand om kontroller under Vinterdagen och evenemanget Jämeränjälki.  Vi har också tillsammans planerat våren och delvis hösten.  Verksamheten omfattar också annat än att  genomföra evenemang. Vi har också slappat tillsammans, till exempel tillbringat kvällar med att laga god mat som kinesiska dumplings.  I det här skedet är vårt gäng fortfarande litet, och om ni är intresserade av internationell verksamhet kan ni komma med och ordna evenemang eller till och med utveckla något helt nytt. I så fall kan ni ta kontakt med undertecknad.

IMG_6026

De som är intresserade av vår verksamhet kan också gilla Mosaics Facebooksida där det finns mer information om våra evenemang: https://www.facebook.com/AYYMosaic.

Vårt nästa evenemang är Café Lingua nästa onsdag i restaurang Cantina kl. 17-19: https://www.facebook.com/events/215850255286356/.

Från den internationella sektionens sida önskar jag er alla en skön vår!

Lauri Peltola

Mosaics ordförande

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *