Lähes (!) kaikki ainekset löytyvät paikallisesta (Otaniemi) A-kaupasta.
Kaalia kaaliin – maanantaina
Mikä ruokaraaka-aine vastaisikaan pääotsikon tekstiä paremmin kuin kukkakaali?
Tässä oiva ohje mille tahansa gourmet-illalliselle:
Kukkakaalipesto
4 annosta, 20 min
½ (noin 250 g) kukkakaalista
1 dl kuorittuja manteleita
1 ½ dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan raastettu kuori
veitsenkärjellinen kuivattuja chilihiutaleita
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 – 1 1/2 dl oliiviöljyä
Tee näin: paloittele kukkakaalit pieniksi ja keitä niitä 2-3 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä.
Valuta ja anna jäähtyä. Lado mantelit monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja karkeaksi. Lisää kukkakaalit, parmesaani, hienonnettu valkosipulinkynsi ja mausteet. Aja tasaiseksi soseeksi. Ohenna öljyllä sopivan notkeaksi. Maistuu mainiosti kanaruuan lisukkeena tai ihan sellaisenaan.
Mantelin sijasta voit käyttää pähkinöitä tai pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. Chilihiutaleet voit jättää poiskin, jos et niistä tykkää tai niitä ei löydy mistään (ainakin niistä Punnitse&Säästä –kaupoista löytyy) ja sitruunamehua voit kaataa suoraan pullosta jos ei huvita raastaa.
Terkuin
Otaniemen wannabe-kokki