Mitä se tilasektori oikein puuhaa?

AYY:n tilasektorin yksi keskeisiä toimintoja on kertavuokrattavien tilojen ylläpidon ja kehittämisen pohdinta. Tilasektoria (hallituksen tiloista vastaava jäsen, hallintopäällikkö ja kiinteistöapulainen/tilasivari) lisäksi tilojen kehityksen pohdinnassa auttaa erillinen, AYY:n hallituksen asettama tilatoimikunta. Tilatoimikuntaan kuuluu tilasektorin jäsenten lisäksi kaksi linnaisäntää, IE:n puheenjohtaja sekä AYY:n rakennusmestari.

Kertavuokrattavien tilojen osalta kehitystä ja muutosehdotuksia lähdettiin kartoittamaan viime joulukuun puolella palautekyselyllä, jota jatkettiin aina tammikuun loppuun saakka. Palautteita kertyi melko mukavasti eri yhdistyksiltä ja saapuneita palautteita käsiteltiin erikseen tilatoimikunnassa.

Palautteissa nousi esille selkeitä kehityskohteita. Lähes poikkeuksetta suurimmaksi ongelmaksi nousi tilojen siivoamisen vaikeus oikeanlaisten välineiden puuttuessa sekä tästä johtuva epäsiisteys erityisesti keittiöiden kohdalla. Niinpä tilojen kuntoon panostetaan kevään aikana, ja kaikkiin tiloihin pyritään saamaan riittävät ja asianmukaiset siivousvälineet. Muina tilojen parannuksina mainittakoon muutaman muun tilan astianpesukoneen ja uunin huolto sekä Neste Oil-kabinettiin tullut juomakylmiö, mikä helpottaa esim. sitsien tai muiden illanistujaisten järjestämistä tilassa. Samoin Servin mökin keittiökoulutuksia on järjestetty keväällä muutamia, ja jatkossa niitä on tarkoitus järjestää säännöllisesti vuoden mittaan niin, että mahdollisimman monella olisi tarvittava osaaminen suurtalouskeittiön käyttöön. Pienimuotoisena uudistuksena muutimme myös tiloja koskevat tarkastuslistat sähköisiksi maaliskuun alussa. Tarkastuslistojen yhteyteen voi nyt liittää esimerkiksi kuvan tilassa havaituista ongelmasta.

Olennaista tilojen jatkokehityksen ja kunnon säilyttämisen kannalta on se, että käyttäjät sitoutuvat tiloja koskevien käyttösääntöjen noudattamiseen tiloja vuokratessaan. Tähän kannustamiseksi tarkensimme maaliskuun alusta alkaen käyttösääntöjen rikkomisesta seuraavia sanktioita (molemmat luettavissa täällä). Mikäli sanktioita tullaan määräämään, on luonnollisesti tärkeää, että sanktio kohdennetaan oikein. Tästä syystä myös tilojen tarkistuslistan täyttämättä jättäminen johtaa 30 euron sakkoon. Sanktioiden vaikutusta tilojen kuntoon seurataan koko loppuvuoden ajan.

Päätavoitteena tilakehityksessä on pitää kaikki kertavuokrattavat tilat aidosti hyvässä kunnossa, jotta ne palvelevat kaikkia käyttäjiä mahdollisimman hyvin.

Otamme mielellämme vastaan palautetta kaikkia tiloihin liittyviä asioita koskien! Niin ruusut kuin risutkin voi lähettää osoitteeseen tilat@ayy.fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *