AYY yrityssuhteet on hot! Klikkaa ja katso miksi.

“[Nimi] Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta hei!” – on Suomessa ovia avaava esittĂ€ytyminen, joka pysĂ€yttÀÀ Suomessa kenet tahansa, kengĂ€n koosta huolimatta, kuuntelemaan mitĂ€ on tarjolla.

Ylioppilaskuntamme maine ja toiminnan laajuus pitÀÀ myös yrityssuhteille mahdottoman monia ovia avoinna. Alumniverkostot tarjoavat kontakteja, ylioppilaskuntamme toiminnasta löytyy jatkuvasti uusia tapoja tehdĂ€ yhteistyötĂ€ yritysten kanssa ja iteroimalla “perinteisistĂ€” ja vanhoistakin yhteistyömuodoista löytyy uusia kĂ€rkiĂ€. TĂ€mĂ€ on paikka jossa resursseja talon sisĂ€ltĂ€ ja kontakteja ulkopuolelta on tarjolla lĂ€hes rajattomasti – tĂ€mĂ€ on paikka jossa mikĂ€ tahansa on mahdollista.

Suomessa ylioppilaskunta tasolla yrityssuhteita ei ole perinteisesti tehty. AYY:n edeltÀjÀ ylioppilaskunnista vain KY teki yrityssuhteita tosissaan ja nykyÀÀnkin AYY on tÀllÀ saralla edellÀkÀvijÀ. Penkkimerkkaus Ruotsin Chalmerssista toisaalta osoittaa ettÀ potentiaalia kasvulle on valtavasti. Toistaiseksi kuuden hengen tiimimme ei vielÀ vedÀ vertoja Chalmersin kaltaiselle kymmenien ihmisten yrityssuhdejoukkueelle, mutta ehkÀpÀ vielÀ jonakin pÀivÀnÀ.

AYY:ssÀ viimevuonna yrityssuhteet kokivat suuren uudistuksen kun aiemmin kangerrelleet toimintatavat hylÀttiin ja toiminta mietittiin perinpohjaisesti uudestaan. Paria asiaa kokeiltiin alkuvuodesta, mutta voittavaksi malliksi selvisi nykyinen, tavoitteellaan tuoda yritykset lÀhemmÀs opiskelijoita ylioppilaskunnan toiminnassa ja kampuksella. Ylioppilaskunnan viestintÀkanavat, painotuotteet, tapahtumat ja jopa AYY:n omistamat rakennukset valjastettiin ensimmÀistÀ kertaa yhtenÀ kokonaisuutena tarjoamaan yrityksille kokonaisvaltaista presenssiÀ koko ylioppilaskunnan laajuudessa.

Uusi toimintamallihan vetÀÀ kuin hÀkÀ. YhteistyötÀ rakennetaan yrityksen tarpeiden pohjalta, AYY:n nykyisen toiminnan puitteissa. Tapahtuma kohtaisen sponsoroinnin tai mainoskohtaisen myynnin sijaan tehdÀÀn yhteistyötÀ selkeinÀ, tehokkaina kokonaisuuksina ja yrityksen kannalta mahdollisimman helposti. Lyhyesti sanottuna maksimoidaan yhteistyöstÀ saatu hyöty ja minimoidaan vaiva. Niin sanottua lisÀarvon tuottamista, josta yritykset mielellÀÀn maksavat.

NykyistÀ toimintaa voi kehittÀÀ ja kasvattaa vielÀ huomattavasti, mutta sen lisÀksi uusia avauksia voi tehdÀ kÀÀntÀmÀllÀ asetelman ympÀri. Sen sijaan ettÀ yrityssuhteet vain hyöyntÀisi ylioppilaskunnan olemassa olevaa toimintaa, ylioppilaskunnalle voidaan myös luoda uutta toimintaa yrityssuhteiden tarpeen pohjalta. TÀlle polulle kun lÀhtee niin loppua ei tule. EikÀ tarvitsekkaan.

 

Tino Kantola

Hallituksen jÀsen, yrityssuhteet
Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

tino.kantola@ayy.fi
p. +358 40 762 6067

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *