RuDi Rock tog över Otnäs – läckra smaker och överraskande möten

RuDi Rock ordnades 28.10 i Otnäs av AUS internationelle sektion Mosaic. Konceptet i korthet var att parvis laga antingen förrätt, huvudrätt eller efterrätt, stå värd för två andra par med sin egen rätt och äta de andra rätterna hos de övriga paren. Till slut ordnades en efterfest i Smökki.

RuDi Rock kommer från orden Running Dinner, där Rock står för efterfesten. Konceptet har sitt ursprung någonstans i Europa, och i dag ordnas evenemangen runtom i världen under namn som Rudirockt, Running Dinner, Progressive Dinner och så vidare.

”Jag kom i kontakt med Rudi för första gången när jag var utbyteselev i Aachen, Tyskland åren 2012–2013. Vid den tiden ordnades ett massivt evenemang för nästan 2500 personer i staden, med efterfest i ett stort lokalt diskotek. I vårt studentboende ordnades en miniversion där jag och en finländsk kompis deltog.”

Niklas, Mosaic

På RuDi Rock står gott sällskap och god mat i centrum. Matlagningsbudgeten är 8 euro per person. I gengäld får du äta en hel middag och lära känna sex andra par, alltså 12 nya personer! Dessutom träffar du samma personer igen på efterfesten där ni kan diskutera kvällen, utbyta foton och naturligtvis festa. RuDi riktar sig absolut inte endast till finländska eller utländska studenter, utan deltagarnas olika bakgrunder berikar upplevelsen. Att delta med en kompis sänker tröskeln för att tala engelska och möta andra studenter över gränsen finländare/utlänning. Därför var AUS internationella sektion Mosaic den naturliga arrangören för RuDi i Otnäs.

”Visst var vi lite nervösa över hur det skulle gå då vi inte ordnat något liknande förr och Mosaics trovärdighet stod på spel. Men i grund och botten är det inte särskilt svårt att ordna RuDi så länge man håller ordning på exceltabellen och efterfesten. Det är deltagarna som blåser liv i evenemanget, medan arrangörerna står i bakgrunden.”

Niklas, Mosaic

27 par anmälde sig till RuDi Rock i oktober. Kommunikationen fungerade, vi undvek större problem och nästan ingen lät bli att komma. Enligt den respons som samlats in fick evenemanget i snitt vitsordet 4,81 på skalan 1–5, och blygsamma 100 % skulle delta igen.

”Deltagarna var nöjda och gav fin respons! Vi pratade med Mosaics sannolika nästa ordförande om en fortsättning på våren. Om vi marknadsför mera får vi hela Otnäs med!”

Niklas, Mosaic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *