Hallitus esittäytyy: Joonas Tietäväinen, koulutuspolitiikka

Moikkamoi!

Olen Joonas ja opiskelen tällä hetkellä neljättä vuotta bioinformaatioteknologiaa. Vaan enpäs oikeasti opiskelekkaan juuri nyt vaan käytän päiväni paiskien hommia AYY:n hallituksessa vuosimallia 2015. Vastuualueenani on koulutuspolitiikka ja kehitysyhteistyö. Olen aikaisemmin toiminut kotikiltani Inkubion hallituksessa muutaman vuoden ajan ja innostunut opiskelijatoiminnasta sitä kautta.

Monien muiden tapaan en tehnyt päätöstä hallitukseen hakemisesta kovin aikaisin viime vuonna. Muistaakseni ensimmäiset ajatukset hakemisesta heräsivät jo viime vuoden keväänä, mutta muutin mieltäni pitkin vuotta lukemattomia kertoja. Oikeastaan lokakuun aikana ajatus hakemisesta kirkastui lopullisesti päässäni. Vaikka tämä alkuvuosi on ollut melko hektinen ja rankka, olen myös aivan superfiiliksissä tulevasta vuodesta enkä ole katunut tippaakaan valintaani!

Paiskin tosiaan hommia koulutuspolitiikan parissa aisaparini Saanan rinnalla. Ensi kosketukseni kopoiluun sain kiltatasolta, mutta nyt parin viikon jälkeen on selvää, että ylioppilaskuntatasolla kopoilu menee ihan next levelille. Koko hallitus on ympäröity parhailla asiantuntijoilla ja muulla henkilökunnalla, sekä huikeilla vapaaehtoisilla. Tämän lisäksi olemme niin onnekkaassa asemassa, että voimme tehdä näitä hommia ylioppilaskuntamme eteen täysipäiväisesti.

Tämä vuosi tulee varmastikin olemaan täynnä haastavia tilanteita. Paiskin itse hommia yliopiston yhteisen akateemisen kulttuurin kehittämiseksi, jonka lisäksi pääsen osana hallitusta vaikuttamaan kansalliseen politiikkaan eduskuntavaalien yhteydessä. Tämän lisäksi vuoteen mahtuu ainakin Mantan lakitus, kylterien muutto Otaniemeen sekä syksyn edarivaalit, joten tekeminen ei ainakaan tule loppumaan!

– Joonas

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *