Hallitus esittäytyy: Milja Asikainen, kansainväliset asiat

Moi! Olen Milja Asikainen, viidennen vuoden fyysikko pääaineenani Systeemi- ja operaatiotutkimus. Tänä vuonna pidän opiskeluista tosin taukoa, sillä toimin AYY:n hallituksessa vastuullani kansainväliset asiat, työelämäasiat ja kieliasiat. AYY:ssa toimimisessa olen täysi aloittelija, mutta olen aiemmin ollut aktiivina esimerkiksi Fyysikkokillassa sekä kansainvälisessä fyysikoiden opiskelijajärjestössä nimeltään International Association of Physics Students.

Mietin hallitukseen hakemista useamman vuoden ennen kuin päätin viimein toteuttaa sen. Olin viime syksyn vaihdossa Chalmersissa Göteborgissa ja miettimistauko ja etäisyys Otaniemeen varmisti että haluan tehdä vielä vuoden työtä tämän yhteisön eteen. Mielestäni hallituspesti vaikutti siltä, että siinä pääsee tekemään kiinnostavia asioita ja oppimaan uutta huikeassa porukassa. Ja tässä olin aivan oikeassa! Vaikka tammikuun ajan kalenteri on ollut täynnä aamusta iltamyöhään, jokainen päivä on toistaan mielenkiintoisempi ja innostavampi.

Etenkin vaihdossa ollessani silmäni avautuivat näkemään kuinka /wp-content/uploads/Milja_Asikainen.jpgvaikeaa kansainvälisten opiskelijoiden on integroitua yhteisöömme. Aionkin tämän vuoden aikana työskennellä etenkin tehdäkseni ylioppilaskunnastamme monikulttuurisemman. Aivan liian monet ihmiset jättävät tutustumatta huipputyyppeihin pelätessään kielimuuria tai kulttuurieroja.


Jos missään vaiheessa vuotta tulee mieleen juttuja kansainvälisyyteen, ylioppilaskuntaan tai mihin vaan muuhun liittyvään, tule ihmeessä juttelemaan!

-Milja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *