YTHS blogi: YTHS AYY:n blogissa, whoot?

Tervetuloa lukemaan YTHS-blogia!

YTHS:n tavoitteena on, ettÀ meidÀn tuottama terveyttÀ edistÀvÀ tieto sekÀ toimintaa koskeva ajankohtainen info olisi helposti opiskelijoiden saatavilla. Sama toive on myös esitetty usein opiskelijoiden taholta. TÀhÀn tarpeeseen vastataksemme kokeilemme tÀmÀn vuoden ajan Otaniemen YTHS:llÀ YTHS blogia, jonka tarkoitus on tavoittaa opiskelijat arjen keskellÀ ja vÀlittÀÀ ajankohtaista terveystietoa ja toimipistekohtaisia tiedotteita YTHS:n palveluista. Blogi tulee ilmestymÀÀn kaksi kertaa kuukaudessa vuoden 2015 loppuun asti osana AYY:n blogia ja on osa YTHS:n toimintaa yhteisöterveyden edistÀjÀnÀ. Kiitos siis AYY julkaisun mahdollistamisesta.YTHS

TĂ€llĂ€ kertaa ajankohtainen ja jokakevĂ€inen aihe on kĂ€ynnissĂ€ oleva allergiakausi, johon liittyen YTHS jĂ€rjestÀÀ vuosittain maalis-huhtikuussa Allergisen nuhan teemapĂ€ivĂ€t. LievĂ€tkin allergiaoireet voivat aiheuttaa turhautumista ja aiheetonta harmia, minkĂ€ vuoksi on tĂ€rkeÀÀ saada asiallista infoa oireista ja niiden hoitokeinoista.  YTHS:n toimipisteissĂ€ on teemapĂ€ivĂ€nĂ€ tarjolla aiheeseen liittyvÀÀ tietoa neuvontaa sekĂ€ ajanvaraukseton terveydenhoitajan ja lÀÀkĂ€rin vastaanotto. Vastaanotoilla kartoitetaan allergiaoireita sekĂ€ lÀÀkkeellisen ja ei lÀÀkkeellisen hoidon tarvetta.  Joten jos silmiĂ€ kirveltÀÀ, nenĂ€ vuotaa ja aivastuttaa, niin vielĂ€ ehdit tulla vastaanotoille tiistaina 21.4 klo 12–14:30 ilman ajanvarausta!

LisÀksi tÀssÀ vaiheessa vuotta muistuttelen teitÀ myös matkailuun liittyvistÀ rokotuksista. YTHS:n valtakunnallinen matkailuneuvonta palvelee opiskelijoita matkailijarokotusasioissa. Jos suunnittelet ensi kesÀksi festarikierrosta tai maakuntamatkailua kotimaan kamaralla, riittÀvÀt suojaksi perusrokotukset. Jos kuitenkin suuntaat oleskelusi pidemmÀksi aikaa eksoottisempiin kohteisiin, suosittelen vilkaisemaan matkailuneuvonnan sivujamme tarkemmin ja tutustumaan maakohtaisiin rokotus- ja malarianestolÀÀkityssuosituksiin omatoimisesti. Sivuilta löydÀt hyödyllisiÀ ja helppokÀyttöisiÀ linkkejÀ, joita kannattaa hyödyntÀÀ. Rokotusasioissa kannattaa myös muistaa, ettÀ osa matkailurokotussarjoista tulee aloittaa mielellÀÀn yli kuukausi ennen matkalle lÀhtöÀ, joten selvittele rokotustarpeesi hyvissÀ ajoin ja ole meihin tarvittaessa yhteydessÀ sÀhköisesti.

PidetÀÀn huolta itsestÀmme ja toisistamme!

Terveisin,

Katariina, terveydenhoitaja. YTHS Otaniemi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *