Tsinghuan delegaation ensimmäinen päivä Otaniemessä

Maanantaiaamuna AYY:n Keskustoimiston suuri neuvotteluhuone kuhisi jännityksestä: viikko Tsinghuan yliopiston delegaation kanssa oli alkamassa! AYY:n hallitus, pääsihteeri ja joitain vanhojen hallitusten jäseniä yhdessä varadekaani Eero Elorannan kanssa oli kokoontunut vastaanottamaan delegaation. Eloranta aloitti päivän esittelemällä yliopistoamme vieraille. Esityksen ydinviesti liittyi tiiviisti innovaatioon ja yrittäjyyteen, jotka ovat ajankohtaisia aiheita myös Kiinassa. Maan pääministeri Li Keqiang totesi tammikuussa, että “massayrittäjyys ja innovaatio” tulevat takaamaan sen, ettei Kiinan talous koe kovaa kohtaloa.

Janne Koskenniemi esittelee AYY:tä Tsinghuan delegaatiolle.

AYY:n pääsihteeri Janne Koskenniemi esittelee ylioppilaskuntaa vieraille.

Molempien yliopistojen ja AYY:n esittelyn jälkeen saimme seuraksemme lounaalle SYL:in hallituksen jäseniä. Heidän tapaamisensa sekä muutamien puolue-edustajien pitämien esitysten perusteella (paikalle pääsivät edustajat Perussuomalaisilta, SDP:ltä sekä Vihreiltä) delegaatio sai mahdollisuuden tutustua suomalaiseen poliittiseen järjestelmään ja siihen miten esimerkiksi opiskelijat voivat vaikuttaa Suomessa.

Seuraavana ohjelmassa oli lähempi tutustuminen opiskelijaelämään ja Otaniemen kulttuurihistoriaan, kun Polyteekkarimuseo avasi ovensa ryhmälle. Yksi päivän mieleenpainuvimmista hetkistä tapahtui polulla aivan museon takana, kun vieraat hihkuivat innosta löytäessään metsästä kypsiä vadelmia, ahomansikoita ja mustikoita.

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm grillaa iltatilaisuudess Rantasaunalla.

AYY:n hallituksen puheenjohtaja Niko Ferm grillaa Rantsulla.

Päivän päätteeksi kokoonnuimme Rantasaunalle joidenkin AYY:n vapaaehtoisten ja mukaan kutsuttujen kiinalaisten opiskelijoiden kanssa nauttimaan grilliruuasta ja saunomisesta. Matti Hämäläinen Aalto Tongjin Design Factorystä jakoi omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan kiinalaisesta kulttuurista, mikä johti mielenkiintoisiin keskusteluihin. Nämä puheet jatkuivat pitkälle yöhön, kun tutustutimme vieraamme saunomisen ja uimisen ihmeisiin – täydellinen tapa rentoutua ennen tiistain yritysvierailuja ja aikaista herätystä.

– Rosa & Joonas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *