Tsinghua-delegaation torstai: Nokia, Design Factory, Startup Sauna ja alumnisitsit

IMG_0193

Nokian showroom

Torstaiaamuna bussi suuntasi Karamalmille, Nokian pÀÀkonttorille.

Juuri remontoitu, sinisenÀ hohtava showroom tarjosi miellyttÀvÀt puitteet pÀivÀn presentaatiolle ja demoille. Aluksi saimme kuulla Nokian historiasta aina ensimmÀisestÀ paperitehtaasta matkapuhelinmenestyksen kautta nykyiseen Nokia Networksiin. Suurin viimeaikainen uutinen on Alcatel-Lucentin ostaminen.

Tsinghuan delegaatio oli erityisen innostunut presistÀ seuranneista demoista, joissa pÀÀstiin tutustumaan Nokian uusiin teknologioihin sekÀ muunmuassa testaamaan oculus riftin avulla toimivaa karttapalvelua ja 3D-videota kuvaavaa segwayta.

Lounaan jĂ€lkeen tutustuimme Nokian yllĂ€pitĂ€mÀÀn start up -yritystilaan, josta yritykset voivat vuokrata huoneita tai työpöytĂ€tilaa. LisĂ€ksi vierailimme YrityskylĂ€ssĂ€. YrityskylĂ€, tai “Me and My City”, on kahdeksassa toimipisteessĂ€ Suomessa toimiva konsepti, jonka avulla suuri osa maamme kuudesluokkalaisista pÀÀsee kokeilemaan toimimista työelĂ€mĂ€ssĂ€ ja yhteiskunnassa. Oppilaat saavat ensin opettajansa johdolla kymmenen oppitunnin verran tietoa yhteiskunnan eri osa-alueista sekĂ€ työnhausta, työelĂ€mĂ€stĂ€ ja esimerkiksi verotuksesta. Sen jĂ€lkeen he tekevĂ€t työhakemuksen ja CV:n, joiden pohjalta he pÀÀtyvĂ€t töihin yhteen yrityskylĂ€n firmoista tai palveluista. Jokaisella yrityksellĂ€ on myös toimitusjohtaja, ja lasten pitÀÀ pĂ€ivĂ€n aikana paitsi hoitaa työtehtĂ€viĂ€, myös esimerkiksi osallistua kokouksiin, kĂ€ydĂ€ pankissa ja ÀÀnestÀÀ.

YrityskylÀ on kansainvÀlisesti palkittu opetusinnovaatio, ja muunmuassa Ruotsin kuningaspari on kÀynyt siellÀ vierailulla. Lapset ovat myös antaneet siitÀ johdonmukaisesti loistavaa palautetta. Samanlaista toimintamallia valmistellaan myös yhdeksÀsluokkalaisille.

Marmon

Marmon-ajelu riemastutti vieraita.

Nokian jÀlkeen suuntasimme Design Factorylle tutustumaan toimintaan. Saimme kattavan kierroksen tiloissa ja perehdyimme toimintaan. Erityisesti vieraita ilahdutti DeFan monialaisuus.

Seuraavana vuorossa oli Startup Sauna. AaltoES:n puheenjohtaja Julius esitteli toimintaa ja lopuksi otimme perinteisen yhteiskuvan lauteilla. Suomalaiseen startup -sceneen pÀÀsimme tutustumaan tarkemmin Entocuben kontilla. Myöhemmin illasta Entocuben sirkkoja oli jopa maisteltavana sitsien cocktailtilaisuudessa.

Startup saunalta siirryimme takaisin Desing Factorylle astetta hienommalla kyydillÀ, nimittÀin museoauto Marmonilla, joka kuljetti kiinalaisia vieraita OtaniemessÀ.

IMG_0328

Cocktail-paloina tarjoiltiin Entocuben herkullisia sirkkoja chilimarinadissa.

 

Desing Factorylla ilta alkoi cocktailtilaisuudella, josta siirryttiin Stagelle sitseille. Kiinalaisten vieraiden lisÀksi sitseille osallistui myös Tsinghua-yhteistyön alumneja. SitseillÀ tarjoiltiin suomalaisia makuja: alkupalana oli ruisleipÀÀ kylmÀsavulohitÀytteellÀ, pÀÀruoaksi nautittiin melkein IKEAN veroisia lihapullia perunamuusilla ja jÀlkiruoaksi saimme leipÀjuustoa. Ohjelmana oli perinteisiÀ sitsilauluja, lahjojen luovutus ja Polyteknikkojen kuoron yllÀttÀvÀ triplakvartettiesitys. Sitseille omaleimaista tunnelmaa toivat erityisesti lukuiset kiinalaiset lauluesitykset, joista saimme vieraidemme ansiosta nauttia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *