Ajatuksia aaltolaisuudesta

TÀllÀ viikolla blogissa julkaistaan opiskelijoiden haastatteluita eri teemoihin liittyen. Maanantain kunniaksi kysyimme ajatuksia koulun alkuun ja orientaatioviikkoon liittyen. Tiistaina Aalto Partyn innoittamana puhumme aaltolaisuudesta.

  1. MitÀ aaltolaisuus merkitsee sinulle?
  2. Miten uskot, ettÀ aaltolaisuus eroaa nykyisestÀ kymmenen vuoden pÀÀstÀ?

Niko Ferm, tietoverkkotalous
Hallituksen puheenjohtaja, Aalto yliopiston ylioppilaskunta

Niko ja Eero lÀmpimissÀ vÀleissÀ AYYH:n voitettua Aallon johdon perinteisen haasteen jÀlkeen Aalto Partyssa

Niko ja Eero lÀmpimissÀ vÀleissÀ AYYH:n voitettua Aallon johdon perinteisen haasteen jÀlkeen Aalto Partyssa

  1. Aaltolaisuus on ainutlaatuista. MeillÀ Suomessa tai jopa maailmalla ei ole mahdollisuuksia samanlailla kulttuurien ja alojen kohtaamisiin. Aallossa on mahdollisuus pÀÀstÀ oppimaan ja kokemaan erilaisia opiskelijakulttuureita ja löytÀÀ niiden vÀlistÀ juuri se oma juttu. Aaltolaisuus on iloista, inspiroivaa ja energistÀ. Aaltolaisuus on sitÀ kun muut tavoittelevat pilviin, niin me aaltolaiset tÀhtiin.
  2. Kulttuurirajat varmasti hĂ€lvenevĂ€t vielĂ€, mutta eivĂ€t varmasti koskaan poistu (eikĂ€ pidĂ€kkÀÀn!). En kuitenkaan usko, ettĂ€ tilanne on hirveĂ€n erilainen nykyisestĂ€. TodennĂ€köisesti yhteistyötĂ€ eri alojen kanssa tehdÀÀn vielĂ€ enemmĂ€n. Kurssikokonaisuudet ovat enemmĂ€n aaltomaisia yhdistĂ€en tekniikan, taiteen ja talouden. Toivoisin myös, ettĂ€ suurin osa kutsuisi itseÀÀn ensisijaisesti aaltolaisiksi 🙂

Eero Eloranta
Opetuksesta vastaava vararehtori, Aalto-yliopisto

  1. Aaltolaisuus auttaa pitÀmÀÀn Suomen asutettuna. Se merkitsee sitÀ, ettÀ nuori ja vanha sekÀ taide ja tiede kohtaavat. Se on sÀkenöivÀÀ.
  2. Luulen ettÀ opiskelijoissa tapahtuu suurin muutos. TÀllÀ hetkellÀ party ja duuni ovat eri juttuja, mutta ne tulevat yhdistymÀÀn. Se tarkoittaa sitÀ, ettÀ duunissa on vÀhemmÀn verta ja hikeÀ sekÀ ettÀ partysta tulee hillitympÀÀ.

Henje Kasslin, Kauppatieteet
Innovaattori, Aalto-yhteisöjaosto Aava

henje

Kauppislainen Henje hyödyntÀÀ monitieteellisyyttÀ opiskelemalla myös informaatioverkostoja

  1. Minulle aaltolaisuus merkitsee mahdollisuuksia valita ja mahtavaa opiskelijakulttuuria. Olen viidennen vuoden maisteriopiskelija kauppakorkeakoulun puolella, mutta aloitin tÀnÀ syksynÀ opinnot myös informaatioverkostoilla. Poikkitieteellisyys avartaa, ja sen toteutumista kannattaa tukea! Toinen upea asia ovat Aallon kaikkien koulujen pitkÀt opiskelijaperinteet ja ÀlyttömÀn rikas opiskelijakulttuuri, joka oman kokemukseni mukaan tuo kaikkien sitÀ tekevien ja kokevien opiskeluaikaan hienoja kokemuksia.
  2. Uskon ettÀ kymmenen vuoden pÀÀstÀ aaltolaisuus on aidosti poikkitieteellisempÀÀ. Kylterille on tavallista lukea teknillistÀ tai taiteellista sivuainetta ja pÀinvastoin, ja aaltolaiset tapaavat toisiaan yhteisillÀ tuotekehitys- tai muilla kaikkien koulujen yhteisillÀ kursseilla. Korkeakoulujen vanhoja perinteitÀ ei ole unohdettu, mutta myös uusia yhteisiÀ juttuja on toivottavasti ehditty rakentaa matkan varrella.

 

Sofi Perikangas, Keramiikka- ja lasitaide
Puheenjohtaja, TOKYO ry

  1. Mahdollisuuksia ja paneutumista. On innostavaa pÀÀstÀ tekemÀÀn lÀhes mitÀ tahansa porukalla, joka yleensÀ panostaa hommiin tÀysillÀ. Ja vaikkei kaikkeen ehtisikÀÀn mukaan, on silti hienoa nÀhdÀ miten muut innokkaat tyypit tekevÀt asioita sydÀmellÀÀn.
  2. Aallon brÀndi on jo niin vakiintunut,  ettÀ sinne tullaan opiskelemaan koska tiedetÀÀn, ettÀ oppimisympÀristö tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia monitieteisessÀ yhteisössÀ, ja opetus perustuu vuorovaikutukselle ja kokeilevalle oppimiselle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *