Ajatuksia Kauppakorkeakoulun kandiopiskelijoiden muutosta

TÀllÀ viikolla blogissa julkaistaan opiskelijoiden haastatteluita eri teemoihin liittyen. Keskiviikkona on mukava palata muistelemaan tiistaista Aalto Partya ja nÀyttÀvÀÀ KYentryÀ. Mutta mitÀ ajatuksia kauppatieteiden kandiopiskelijoiden muutto herÀttÀÀ opiskelijoissamme?

  1. MitÀ Kauppiksen kandiopiskelijoiden muutto Otaniemeen merkitsee sinulle?
  2. MitÀ se voi parhaimmillaan tarkoittaa?
Antti Korpelainen

KY:n puheenjohtaja Antti Korpelainen rikkoo jÀÀpalaa Aalto Partyissa, jonka alta löytyi Kylterit tervetulleeksi toivottava laatta.

Antti Korpelainen, Business Technology
Puheenjohtaja, Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry

  1. Minulle muutto on mahtava ja innostava haaste viedÀ KY kohti kirkasta tulevaisuutta. On todella siistiÀ johtaa meidÀn yhteisön toimintaa tÀysin uudessa tilanteessa. NÀin viidennen opiskeluvuoden kynnyksellÀ olen myös pÀÀssyt tÀysin kiinni siihen poikkitieteelliseen pöhinÀÀn, josta Aallon suunnitelmissa visioitiin viime vuosikymmenen puolella. On ollut hienoa huomata, kuinka avoimesti ja innostuneesti Otaniemen alkuperÀiskansa on meitÀ ottamassa vastaan.
  2. Parhaimmillaan nÀmÀ poikkitieteelliset kohtaamiset on itseisarvo muutaman vuoden pÀÀstÀ. TÀstÀ pöhinÀstÀ syntyy tulevaisuudessa voima, jolla pistÀmme Suomen ennennÀkemÀttömÀÀn nousuun. Samalla solmitaan elinikÀisiÀ ystÀvyyssuhteita tulevien ekonomien, dippainssien ja taiteilijoiden vÀlille.
Matias tutstumassa Sahaan ja jÀrjestÀmÀssÀ PitÀkÀÀ tykkinne-jÀynÀÀ

Matias jÀrjestÀmÀssÀ Sahalla PitÀkÀÀ tukkinne-jÀynÀÀ.

Matias Peljo, Energia- ja LVI-tekniikka

  1. Kauppiskavereiden kanssa usein puhuttu, ettÀ ollaan samasta yliopistosta, ja nyt se tuntuu oikeasti pitÀvÀn paikkansa.
  2. Parhaimillaan OtaniemestÀ, omasta asuinalueesta ja opiskeluympÀristöstÀ, muodostuu aivan uudenlainen ja vetovoimainen yliopistokaupunginosa!

 Samuli Vuorela, Laskentatoimi

  1. PÀÀllimmÀisenÀ minulle tulee mieleen se, ettÀ kaikki tilat vaihtuvat juuri kun ne oli mursuvuoden aikana oppinut tuntemaan. Toisaalta Otaniemen tilat on ilmeisesti remontoitu viimeisen pÀÀlle vastaamaan opiskelijoiden tarpeita, joten odotan niihin tutustumista avoimin mielin.
  2. Parhaimmillaan muutto voi mielestÀni tarkoittaa sitÀ, ettÀ eri alojen osaajien yhdistÀminen ja törmÀyttÀminen voi synnyttÀÀ uusia yhteyksiÀ ja ideoita. Uusia ihmisiÀ tavatessa yksi plus yksi voikin olla kolme, jolloin esimerkiksi startup-yritysten perustaminen voi helpottua ja lisÀÀntyÀ.
Anja Karhula

Anjan mielestÀ muuttoon kiteytyy se, mitÀ korkeakoulujen yhdistymisellÀ on haettu.

Anja Karhula, Maisema-arkkitehtuuri

  1. Kyltereiden muutto on musta aivan mahtava juttu. Vihdoin pÀÀstÀÀn kunnolla nauttimaan synergiaeduista ja luomaan aidosti yhteistÀ Aalto-henkeÀ.
  2. Parhaimmillaan muutto voi tuoda mukanaan yllÀttÀviÀ kohtaamisia, uusia ystÀviÀ, variaatiota opintoihin, luovia yhteistyöprojekteja ja uutta kipinÀÀ. Muuttoon kiteytyy kaikki se mitÀ korkeakoulujen yhdistymisellÀ on alunperin haettu, mutta mikÀ ei ole vielÀ ihan toteutunut kÀytÀnnössÀ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *