Ajatuksia orientaatioviikosta

TÀllÀ viikolla blogissa julkaistaan opiskelijoiden haastatteluita eri teemoihin liittyen. Suurin osa uusista aaltolaisista aloitti opiskelunsa tÀllÀ viikolla, joten orientaatioviikon loppupuolella on kiinnostavaa kuulla ensimmÀisen viikon kuulumisia uusilta opiskelijoilta ja orientaatioviikon jÀrjesteyihin osallistuneilta henkilöiltÀ.

  1. MitÀ kaikkea olet tÀllÀ viikolla tehnyt?
  2. Miten viikko on sujunut?
helikopteri

Aalto Partyt ja KYEntry ovat olleet viikon kohokohtia.

Tuulia Telin, Management and International Business
Hallituksen jÀsen, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

  1. Korkeakoulujen orientaatiot alkoivat oikeastaan jo viime viikolla ARTSin ja BIZin Mikkelin yksikön osalta. TÀllÀ viikolla on ollut loputkin, jokaisena pÀivÀnÀ jonkun korkeakoulumme orientaatio. Uusia pikkuisia ja pörröisiÀ opiskelijoita onkin jo odotettu ja ISOt ja tutorit ovat varmasti valmiina opastamaan mursuja ja fukseja opintojen alkuun ja tutustuttamaan heitÀ rikkaaseen ja monipuoliseen opiskelijakulttuuriimme. Kysyimme uusilta opiskelijoilta orientaatioissa, mitÀ he odottavat opiskeluajaltaan. Kaikki toivovat paljon uusia kavereita, suvaitsevaisuutta, mahdollisuutta olla oma itsensÀ ja tuntea kuuluvansa yhteisöön. Aivan varmasti nÀmÀ toiveet ja tavoitteet tulevat toteutumaan, ovathan ne kaikkien yhteiset!
  2. Viikko on ollut aikamoista hulinaa mutta ennen kaikkea kÀsittÀmÀttömÀn huikea! Tiistain Aalto Partyt ja KY:n Entry oli jotain niin historiallista, jotain mitÀ olen odottanut omien opintojen alusta asti. Teekkarit ovat ottaneet kylterit aidosti tervetulleina vastaan. Mahtavaa, ettÀ Aallon tarkoitus voi taas entistÀ paremmin toteutua poikkitieteellisessÀ yhteisössÀmme. Innolla odotan tulevaa syksyÀ, tehdÀÀn siitÀ yhdessÀ eeppinen!
maijakirveennummi3

Maija on viettÀnyt koko viikon mursuryhmÀnsÀ kanssa.

Maija Kirveennummi, Business Technology
Tutor

  1. Syyskuun ensimmÀinen viikko on kulunut tuutoroinnin merkeissÀ eli olen viettÀnyt koko viikon mursuryhmÀni kanssa. TÀhÀn mennessÀ olemme ehtineet mm. kierrellÀ OtaniemessÀ, istuskella puistossa, kÀydÀ Aalto Partyssa ja keilaamassa yhdessÀ.
  2. Viikko on mennyt todella nopeasti! MursuryhmÀllÀni on ÀlyttömÀn hyvÀ meininki pÀÀllÀ, ja he tuntuvat sopeutuneen erinomaisesti paitsi KY:lle myös Otaniemeen.

Ella Hakala, Bioinformaatiotekniika
Fuksi

  1. Olen tÀllÀ viikolla osallistunut melkein kaikkiin orientaatioviikon ohjelmiin. Maanantaina oli aamuluentoja ja killan ohjelmaa, tiistaina olin Aalto Partyssa, jota ennen hengailimme ISOni luona. Keskiviikkona puolestaan oli Otasuunnistus, jossa ryhmÀmme pÀÀsi finaaliin asti. TÀnÀÀn on ollut koko pÀivÀn ajan ELEC:n orientaatiota, jossa on kerrottu mm. opintojen suunnittelusta sekÀ JOO-opinnoista. Muuten tÀnÀÀn on vÀlipÀivÀ ja yritÀn mennÀ mahdollisimman pian nukkumaan kotiin.
  2. Viikko on sujunut ihan hyvin ja olen tutustunut moniin mielenkiintoisiin tyyppeihin. Odotan innolla ensi viikkoa ja sitÀ, ettÀ pÀÀsee oikeasti nÀkemÀÀn, mitÀ opinnot ovat.

Anu Juvonen, Maisema-arkkitehtuuri
Fuksi

  1. ARTS:ssa alkoi orientaatio jo viime viikolla. TÀllÀ viikolla olemme harjoitelleet Arkkitehtuurinlaitoksen Pajan kÀyttöÀ ja olen myös pyörinyt iltatapahtumissa kuten Aalto Partyssa, Aalto Afterpartyssa ja Otasuunnistuksessa. Meininki on ollut tosi hyvÀ koko viikon ja ympÀrillÀ tapahtuu koko ajan jotain.
  2. Viikko on ollut kiva ja olen tutustunut uusiin mukaviin ihmisiin. Me fuksit olemme saaneet Arkkitehtikillalta lÀmpimÀn vastaanoton. Kiltahuoneen pallomeri on paras!

Siiri Laine, Kauppatieteet
Mursu

  1. Tutustunut ainakin moneen huippuun tyyppiin! LisÀksi oon saanut hirvittÀvÀn mÀÀrÀn infoa ettÀ mitÀ ja tÀtÀ ja tuota vielÀ pitÀisi opinnoista tietÀÀ. Otaniemikin on tullut vÀhÀn tutummaksi!
  2. Oikein mukavasti, paljon uusia juttuja joka pÀivÀ. Hauskaakin on ollut! Todella kivaa on myös pÀÀstÀ kunnolla opintoihin kiinni tulevina viikkoina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *