Hallitus esittäytyy: Säde Palmu

10422321_10206203633076089_4228806145782553302_nOlen Säde, 24-vuotias maisema-arkkitehtiopiskelija Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta. Hallitussalkkuni ovat kampuskehitys, kuntavaikuttaminen ja yliopiston tilat. Yhdessä Joonan kanssa olemme hallituksen kampussektori. Alaisuudessamme toimii tänä vuonna perustettu Kampusjaosto.

Olen aiemmin toiminut Arkkitehtikillassa pääasiassa edunvalvonnan saralla ja puheenjohtajana. Jo kilta-aikojen tilaedunvalvojana pääsin jännityksellä seuraamaan Väreen suunnitelmien edistymistä, mikä tänä vuonna laajentuu uusiin sfääreihin. Kampuksella tapahtuu nyt paljon: uutta rakennetaan, suunnitellaan ja kaavoitetaan. Ympäristömme on seuraavat kymmenen vuotta työmaana, eikä se sen jälkeen ole enää entisensä! Tavoitteena on esimerkiksi 7500 uutta asukasta Otaniemeen. Miettikää sitä! Ylioppilaskunnan onkin tärkeää olla mukana muokkaamassa tulevaisuuden yliopistoa ja sen fyysisiä ulottuvuuksia kampuksella. Vaikka Aallolla onkin yhteensä neljä kampusta, keskittyy salkkuni nimenomaan Otaniemeen, joka on muutoksen alla.

Hallitusohjelmaprojektini keskittyvät ensi vuoden kuntavaaleihin, joihin lähdetään valmistautumaan jo tänä vuonna. HaO-projektien lisäksi kalenterini täyttyvät sidosryhmätapaamisilla ja AYY:n rakennusprojektien edistämisellä. Olen esimerkiksi yhteydessä Espoon kaupunkiin ja maanomistajiin erilaisissa kaavoituskysymyksissä. Lisäksi pääsen edustamaan AYY:tä WSC- eli World Student Capital-verkostossa, jossa eri opiskelija- ja ylioppilaskuntien kesken mietitään ja vaikutetaan kaupunkipoliittisiin kysymyksiin. Kannatta katsoa WSC:n sivuilta viime vuonna tehty Opiskelijan kaupunki -tutkimus, jossa selvitettiin mm. opiskelijoiden asumis- ja liikkumispreferenssejä. Nyt kun oikein tutkimuksen perusteella tiedämme mitä opiskelijat ajattelevat, on minun tehtäväni osana verkostoa tuoda opiskelijan ääntä esiin päättäjille. Lisäksi AYY:n edustajiston kanssa selvitetään kevään aikana, mitkä ovat juuri AYY:n kärkitavoitteet kuntavaaleihin. Verrattuna aiempaan koulutustaustaani, jonka puitteissa olen tutustunut maankäytön suunnitteluun, lainsäädäntöön ja prosesseihin teoreettisesta näkökulmasta, on hurjan mielenkiintoista päästä näkemään, kuinka asiat käytännössä tapahtuvat ja olla itse mukana vaikuttamassa niihin.

Jotta kertoisin vähän enemmän itsestänikin, voisin sanoa että tykkään eräillä, harrastaa liikuntaa ja bongailla arkkitehtuuri- ja maisema-arkkitehtuurikohteita. En voi olla mainitsematta että pikkusiskoni esiintyy ensi viikolla Humanistispeksissä pääroolissa ja odotan näytöksiä ihan super innoissani!

Jos haluat jutella kampukseen liittyvistä kysymyksistä, ota vaan reippaasti yhteyttä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *