Tervehdys AYY:n sporttisektorilta

Tervehdys AYY:n sporttisektorilta. Liikuntasektori on yksi AYY:n ylpeyksistÀ. Harvassa ylioppilaskunnassa Suomessa tehdÀÀn liikuntaa yhtÀ suurella panostuksella kuin meillÀ AYY:ssa. MeillÀ liikunta nÀhdÀÀn tÀrkeÀnÀ vÀlineenÀ opiskelijoiden hyvinvoinnin edistÀmiseen, joten liikuntasektorin aktiivisella toiminnalla toivotaan olevan kauaskantoiset seuraukset. EhkÀpÀ jopa niin kauaskantoiset, ettÀ me voimme omalta osaltamme sanoa tekevÀmme jotain konkreettista työurien pidentÀmiseksi lÀhettÀmÀllÀ työelÀmÀÀn itsestÀÀn liikunnan avulla huolta pitÀviÀ opiskelijoita.

Liikuntasektorilla työskentelee hallitusvastaava ja asiantuntija. LisÀksi AYY:ssa toimii liikuntajaosto Aalto-Liike sekÀ LTMK eli liikuntatoimikunta, joka kokoaa yhteen kiltojen liikuntavastaavat. Liikuntasektorilla tehdÀÀn ruohonjuuritason työtÀ sekÀ edunvalvontaa. Liikuntasektori kouluttaa vuosittain liikuntatutoreita, organisoi yhteistyössÀ YTHS:n ja UniSportin kanssa LÀhde Liikkumaan kurssin ja tiedottaa viikoittain ajankohtaisista liikuntakuulumisista liikuntatiedotteessa. Liikuntajaosto Aalto-Liike taas jÀrjestÀÀ muutaman pÀrÀyttÀvÀn liikuntatapahtuman vuosittain Aaltolaisille.

Viime viikot liikuntasektorilla on kulunut LÀhde Liikkumaan kurssin organisoinnin parissa. LÀhde Liikkumaan kurssi on liikuntakurssi, jolla pyritÀÀn tavoittamaan vÀhemmÀn liikkuvia opiskelijoita. Kurssin ajatuksena on ryhmÀn tuen avulla saada opiskelijoita liikkumaan. Kurssilaiset tutustuvat UniSportin laajaan tarjontaan 12 kurssiviikon aikana. Nyt toista kertaa AYY:n toteuttama kurssi saavutti valtaisan suosion pelkÀstÀÀn ilmoittautumismÀÀrÀn perusteella. Saimme lÀhes 60 ilmoittautumista kurssille! Kurssin kick-off jÀrjestettiin viime tiistaina. Oli aivan mahtavaa nÀhdÀ paikalla niin paljon innostuneita opiskelijoita. Yli puolet osallistujista on joko vaihto-opiskelijoita tai kansainvÀlisiÀ tutkinto-opiskelijoita, joten huoneessa porisi mukavasti englanti. Oli kiehtovaa seurata eri liikuntakulttuurien yhteensulautumista.

Antonio:

Aalto-Liikkeen puheenjohtajan puolesta vuosi on lĂ€htenyt huikean hienosti kĂ€yntiin. AYY:lla on sellainen rento ja itsevarma ote kaikkeen tekemiseen. On mahtavaa olla osa sitĂ€ porukkaa, joka ensimmĂ€isestĂ€ pĂ€ivĂ€stĂ€ lĂ€htien otti avosylin vastaan. TietyllĂ€ tavalla alkuvuoden pÀÀpaino on ollut hommaan perehtymisessĂ€ ja suunnitelmien luomisessa, mutta pikkuhiljaa pÀÀstÀÀn aina vain konkreettisempiin toimiin Aaltolaisten liikuttamiseksi. Aalto-Liikkeen tĂ€mĂ€n vuoden tapahtumista suurimpia tulee varmaankin olemaan Akateeminen Wartti, Helle-Aalto ja Taistelu Otaniemen Herruudesta. Akateeminen Wartti on viestijuoksukisa, jonka humoristiselle vapaasarjalle vetÀÀ vertoja vain arvokkaan sivistynyt sikariporras, jossa ei toisten monokkeleja sÀÀstellĂ€! KesĂ€n riehakkaaseen tunnelmaan pÀÀstÀÀn viimeistÀÀn elokuussa, kun Helle-Aalto  vie opiskelijat biitsille kisaamaan mm. lentopalloturnauksessa. Taistelu Otaniemen Herruudesta on lokakuussa jĂ€rjestettĂ€vĂ€ MegaZone-laserpeli, jossa joukkueet pelimuodosta riippumatta yrittĂ€vĂ€t leikisti “lahdata” vastustajan erilaisin laserasein. Ovatko teekkarit kampusuudistuksen jĂ€lkeenkin Niemen kuninkaita vai nĂ€yttĂ€vĂ€tkö kylterit ja taikkilaiset kaapin paikan? TĂ€tĂ€ on Aalto-Liike.

Liikunnallista kevÀttÀ kaikille toivottaen,

Heidi & Antonio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *