#Matkallamantalle – Lakin päiväkirja pe 24.4.

Heissan taas vappukansa!

Mahtavaa miten moni kävi eilen ottamassa friendsien kanssani cocktailpongissa, kiitos kaikille! Tulkaa vastaisuudessakin moikkaamaan minua aina kun törmätään, meikälakki on harjaantunut poseeraamaan salamavalojen räiskeessä.

Maineeni on muuten jo kiirinyt edelleni – sain nimittäin kutsun konserttiin! Minut kutsuttiin nauttimaan kultturielämyksistä ensi maanantaina pidettävään Printempo kevätkonserttiin Tapiolan kulttuurikeskukseen. Otin kutsun totta kai vastaan, olenhan tunnetusti suuri kulttuurin ystävä! Kiertueikatauluni täyttyy siis mukavasti, mutta jos sinulla on vielä vinkki siitä missä minun kannattaisi vierailla, ota ihmeessä yhteyttä vaikka tämän blogin kommenteissa tai AYY:n Facebooksivulla!

jukka_web

Mäksy kehotti opiskelijoita heittäytymään vapun viettoon.

Toinen kiertuepäiväni alkoi muutenkin mukavissa merkeissä, sillä Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä oli ystävällisesti kutsunut minut aamiaiselle. Höpöttelimme aamukahvien ääressä Jukan vappumuistoista, ja siitä kuinka joskus täytyy heittää suunnittelu sikseen ja esiintyä spontaanisti. Jukka oli aivan yhtä innoissaan lähestyvästä vapusta kuin minäkin! Jukka kertoo kuinka vappupuheesi ylittää uutiskynnyksen

 

jormajaniko

Kämpissä kahvittelemassa vuorineuvos Elorannan ja puheenjohtaja Fermin kanssa.

Päivän toinen tapaamiseni oli Kämpissä vuorineuvos Jorma Elorannan kanssa. Aalto-yliopiston alumni ja entinen TKY:n pääsihteeri kertoi vuosikymmeniä kestäneistä vappuperinteistään. Minä nuorena lakkina olin aivan ymmyrkäisenä siitä miten pitkä historia meillä oikeastaan onkaan! Entinen Polyteknikkojen Raittiusseuran puheenjohtaja muisteli myös kuinka raittiusseuralaiset aikoinaan pyyteettömästi nauttivat alkoholia estääkseen sen joutumisen vastuuttomiin käsiin. Elorannan vinkit opiskelijaelämään täältä!

WP_20150424_006

Meikälakki krokettijoukkueen käsittelyssä.

Tapaamisten jälkeen päiväni jatkui taas rennosti opiskelijariennoissa. Kävin moikkaamassa kaljakroketissa taitojaan mitteleviä joukkueita Ainon aukiolla, ja friendsiesaldo karttui taas mukavasti. Tämän jälkeen suunnistin vielä vierailulle Arabian kampukselle, missä tapasin taikkereita International Food Fair -tapahtumassa. Hyvää ruokaa ja jutustelua riitti monta tuntia, ja pääsin tutustuttamaan myös kansainvälisiä opiskelijoitamme suomalaisiin vappuperinteisiin.

Kiirettä siis pitää ja huomenna mennään taas, seuraa tunnistetta #matkallamantalle ja pysy mukana! Alla vielä päivitetty kiertueaikatauluni

Terkuin,
Lakki

La 25.4.

Tapahtumat:

  • Sitsikilpailut, Alvarin aukio
  • NESU-KY:n ja NESU-SHS:n Wappusitsit, Casa Academica                  

Ma 27.4.

Tapaamiset:

  • Tuula Teeri, Aalto-yliopiston rehtori

Tapahtumat:

  • Mp3 Experience, Narinkkatori Helsinki
  • Printempo kevätkonsertti, Tapiolan kulttuurikeskus

Ti 28.4.

Tapahtumat:

  • KYmpin Kymppisuora, Aavan rasti Hesperian puistossa

Ke 29.4.

Tapahtumat:

  • Fuksispeksit, Dipoli Otaniemi
  • Yöjäynän alkupamaus ja Hullu Jussi, Otaniemi

To 30.4.

Tapahtumat:

  • Teekkarifuksien lakkien jako, Amfi Otaniemi
  • Wappuriehan julistus, Servin mökki Otaniemi
  • KUJ:n PreManta ja NESU-KY:n Wapputerassi, Pohjoinen Rautatiekatu 21 Helsinki

Mantan lakitus Kauppatorilla klo 18:00

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *