Aikaansaamisen vuosi 2016

“MitĂ€ sĂ€ aiot tehdĂ€ ensi vuonna?” En ole varmaan ensimmĂ€inen, joka kysyy tĂ€tĂ€. SyksyllĂ€ rekryt ovat kovassa vauhdissa, kun kerhot, ainejĂ€rjestöt, erityisaseman yhdistykset ja vielĂ€ ylioppilaskuntakin kilpailevat vapaaehtoisista. Viime syksynĂ€ paitsi ikimuistoisen, myös raskaan puheenjohtajavuoden vedellessĂ€ viimeisiÀÀn julistin itse kovaÀÀnisesti tulossa olevan ”akateemisen aikaansaamisen vuosi 2015”. YhtenĂ€ iltana törmĂ€sin kuitenkin juuri valittuun AYY:n hallituksenmuodostajaan, joka ryhtyi KY:n avolla (RIP <3) haastamaan minua hallitushakuun. MikĂ€ hiton AYY? Asia johti kuitenkin toiseen ja nyt noin vuotta myöhemmin istun 103T:ssĂ€ kirjottamassa blogipostausta sydĂ€n tĂ€ynnĂ€ AYY-rakkautta.

Vaikka koitin parhaani mukaan valmistautua vuoteen ylioppilaskunnassamme ja sen hallituksessa tapaamalla ihmisiĂ€, kuuntelemalla kokemuksia ja lukemalla toimintakertomuksia, budjetteja, edarin pÀÀtöksiĂ€ ja toimintasuunnitelmia, en osannut arvata, mitĂ€ kaikkea vuosi pitĂ€isi sisĂ€llÀÀn. Satoja uusia tuttuja, hyviĂ€ ystĂ€viĂ€, tĂ€rkeisiin asioihin tutustumista, Mantan lakitus (kertaa kaksi!), Sauli Niinistö, kylterimuutto, all-nightereita, naurua – ja totta kai myös turhautumisia. Sentimentaalisen nostalgiapuuskan keskellĂ€ tĂ€ytyy kuitenkin vielĂ€ muistuttaa itselleen, ettĂ€ jouluun on vielĂ€ noin 8 viikkoa.

blogi1

Toinen AYY:hyn liittyvÀ asia, josta toki tiesin, mutten jota voinut mitenkÀÀn kÀsittÀÀ ennen tÀtÀ vuotta, on se mÀÀrÀ vapaaehtoisia, joita ylioppilaskunnan piirissÀ toimii ja etenkin se innokkuuden, jaksamisen ja hyvÀn tuulen mÀÀrÀ, jota porukasta löytyy. TÀmÀ tekemisen meininki yhdistettynÀ vapaaehtoismahdollisuuksien ÀlyttömÀn laajaan kirjoon on vakuuttanut ainakin minut: vaikka ensi vuonna onkin ahkeran opiskelun aika, voi sen ohella mainiosti tehdÀ jotain ylioppilaskunnassamme.

AYY:llĂ€ toimimisen yksi parhaita puolia on ehdottomasti työympĂ€ristö. Vaikka työkaverit ovat nuoria ja innokkaita, löytyy talosta myös huima mÀÀrĂ€ osaamista ja kokemusta niin vapaaehtoisten kuin palkattujen työntekijöidenkin joukosta. Juuri tĂ€mĂ€n takia minun on vaikea keksiĂ€ vapaaehtoishommaa, johon ei kuka tahansa voisi lĂ€hteĂ€ – tehdessĂ€ oppii, ja AYY:llĂ€ pÀÀsee vielĂ€ oppimaan niiltĂ€ parhailta. Asiantuntijuus sekoittuu onneksi kunnon annokseen opiskelijahenkeĂ€, joten liiasta jĂ€ykistelystĂ€ ei tarvitse huolehtia.

Deadlinet hauille sulkeutuvat paukahdellen, ensimmÀisenÀ haku HOAS:in toimielimiin jo sunnuntaina 8.11. Ennen kuin teet pÀÀtöksen, voit tutustua AYY:n tarjoamiin mahdollisuuksiin kokea, tutustua ja kehittyÀ. Sen voit tehdÀ kÀymÀllÀ osoitteessa ayy.fi/stop tai osallistumalla tiistaina 10.11. klo 17 Elisa Olohuoneessa jÀrjestettÀvÀÀn Rekryiltaan, jossa vapaaehtoiset pÀÀsevÀt itse kertomaan kokemuksistaan.

MitÀ sÀ aiot tehdÀ ensi vuonna? MitÀ tahansa teetkin, tee se tÀysillÀ. MÀ aion tehdÀ sitÀ AYY:llÀ, vapaaehtoisena.

– Rosa

Rosa Nylén

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *