Edarikuulumisia

NÀin ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikolla voi taas palauttaa mieleen, mikÀ Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) oikeastaan on. AYY on noin 15000 opiskelijan palvelu- ja etujÀrjestö, joka sekÀ jÀrjestÀÀ suoraan tapahtumia, tukee laaja-alaisen yhdistyskentÀn toimintaa ja tekee kaikkien jÀsentensÀ edunvalvontaa.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan kuntanauha.

Ylioppilaskunnan toimintaa pyörittÀÀ runsaslukuinen joukko vapaaehtoissa, joukko asiantuntijoita ja palveluhenkilökuntaa, ja kymmenhenkinen hallitus. Ylin pÀÀtösvalta ylioppilaskunnassa on vaaleilla valitulla edarilla, eli edustajistolla. Edari koostuu 45 edaattorista ja kokoustaa yleensÀ noin kymmenkunta kertaa vuodessa. Seuraava kokous on huomenna torstaina 12.5. kello 17.15.

Aiemmin tĂ€nĂ€ vuonna edari on pÀÀttĂ€nyt muun muassa 122 uuden opiskelija-asunnon rakentamisesta Atlantinkadulle JĂ€tkĂ€saareen – nyt tontilla jo paalutetaan, ja valmista on aikataulun mukaan vuoden 2017 syksylle. Huomisessa kokouksessa ei ole mitÀÀn yksittĂ€istĂ€ nĂ€in suurta pÀÀtöstĂ€, sen sijaan siellĂ€ muun muassa:

Mahdollisesti pÀÀtetÀÀn lainojen vakuuksista Atlantinkadulle, pÀÀtetÀÀn ylioppilaskunnan suunnasta vuosille 2017–8 ja ylioppilaskunnan tavoitteista ensi vuoden kunnallisvaaleihin, keskustellaan ylioppilaskunnan kiinteistöstrategian pĂ€ivittĂ€misestĂ€, ja pienenĂ€ nostona, ehkĂ€ hyvĂ€ksytÀÀn yksi uusi erityisasemayhdistys, Aalto Marketing Society.

Jos haluat seurata huomista kokousta, jossa siis muun muassa annamme talousjohtajalle luvan pantata reilun miljoonan euron edestÀ JÀmerÀntaival 6:sta, niin viritÀ internet-selaimesi osoitteeseen http://www.ayy.fi/live/  torstaina kello 17.15. Kokous kestÀnee noin kolme tuntia, joten sitÀ voi hyvin alkaa seuraamaan vielÀ hieman myöhemminki, josta valtaosa menee kahteen lÀhetekskusteluun.

Ilmeisesti ensimmÀistÀ vapun jÀlkeistÀ blogikirjoitusta kirjoittaen,

Lari Koponen
Edustajiston 1. varapuheenjohtaja

PS. Kokousmateriaalin löydÀt ylioppilaskunnan omasta insidestÀ, joka on huomattavasti vÀhemmÀn epÀselvÀ kuin yliopiston inside. EikÀ sen lukeminen edes vaadi sisÀÀnkirjautumista: https://inside.ayy.fi/pages/viewpage.action?pageId=22937826 .

PPS. KokouslÀhetyksestÀ voi myös valita englanniksi simultaanitulkitun ÀÀniraidan alareunan kameravalintapainikeen avulla.

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *